1. INVRIEZEN

Dat je brood en soep kan invriezen wist je waarschijnlijk al, maar ook deze producten kan je prima invriezen!

  • Eieren – Breek de eieren en kluts met wat zout. Giet in een sluitbaar bakje. Op het moment dat je wat groentenrestjes over hebt kun je er goed gevulde omelet mee maken. 
  • Kaas – Rasp de kaas en bewaar in een diepvrieszakje in de vriezer. Handig voor over een pasta of bij de omelet! 
  • Gember & verse kruiden – Bijna alle kruiden kun je goed invriezen. Dat kan direct, maar de meeste smaak behoud je door ze eerst te blancheren. Gember kan je het beste eerst raspen voordat je het in de vriezer stopt. 
  • Fijngesneden ui – Handig als je teveel ui hebt gesneden en ideaal voor momenten dat je wat minder tijd hebt. 
  • Wijn – Giet het laatste restje wijn in een ijsblokjesvorm en gebruik wanneer je geen wijn koud hebt staan of in pastasauzen waarin een scheutje wijn nodig is. 
  • Citrusvruchten – Nog een stukje citroen, sinaasappel, limoen of grapefruit over? Snij in plakjes vries in. Leuk om een glaasje water of cocktail mee op te fleuren. 

2. GEBRUIK RESTJES

Hierboven las je dat veel producten geschikt zijn om in te vriezen, maar je kunt ze ook verwerken in een andere maaltijd. Zo maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een

hartige snack van een restje aardappel:

Kook de overgebleven aardappel gaar en stamp tot puree. Meng met wat bloem (verhouding 1 deel puree en 1/8e deel bloem). Bak er koekjes van in plantaardige olie.

Optioneel: meng het beslag met wat geraspte kaas uit je ijskast of vriezer.

3. MAAK EEN LIJSTJE

Kort maar Krachtig: maak een lijstje voordat je de supermarkt in stapt én ga niet met honger naar de winkel. Het helpt je echt minder te kopen!

Contactgegevens

Adres: Copernicusstraat 47,

1098 JD, Amsterdam

Website: www.dekrat.nl 

E-mail: info@dekrat.nl

Tel:+3120 6930110

Groepsfoto: Pieter Wouters: pwphotography.nl

 

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This