Heb jij naast je wastafel ook zo’n schattig klein prullenbakje staan, dat altijd veel te snel vol zit met wattenschijfjes en plastic tubes? In de badkamer zijn we lang niet altijd duurzaam bezig. Maar gelukkig kan het anders. Earth Label dook in de wereld van natuurlijke, zero-waste cosmetica en geeft je de 5 beste tips voor duurzaam badderen. Kleine verandering, grote impact! 

Verpakkingsvrij douchen

Veel shampoos en andere haarproducten hebben niet alleen vaak ingrediënten die aggressief zijn zowel je haar als het milieu, ze zitten ook nog eens in plastic flessen. Terwijl het gemakkelijk anders kan: denk aan shampoo en conditioner bars van bijvoorbeeld DIYS Soap, Lush of Happy soaps. Goed voor je haar, beter voor het milieu en zo’n shampoozeepje gaat ook nog eens dubbel zo lang mee… 

DIYS,    LUSH,    Happysoaps

Of bijvoorbeeld een zeepblok van Het Faire Oosten of Werfzeep. Handig: een tinnen bakje aanschaffen om de bars in te bewaren als je ze niet gebruikt en als je het mee neemt op reis.  

Het Faire Oosten,      Werfzeep

Tandenborstel + tandpasta

Zowel tandenborstels als de tubes van de tandpasta zijn gemaakt van plastic. Niet zo duurzaam… Maar gelukkig zijn er inmiddels slimme vervangers op de markt. Een tandenborstel van bamboe of een met een verwisselbare kop bijvoorbeeld. 

En poetsen kun je met natuurlijke tandpasta in een potje, blikje, of poets tabletjes. En er zijn zelfs tandpasta-lollies op een stokje! Allemaal verkrijgbaar via Ecologisch.

Scheermes

Een safety razor is een metalen scheermes waarbij je het mesje zelf kunt vervangen. Geeft meestal een beter resultaat dan plastic wegwerp mesjes. win-win! De aanschaf is een grotere investering dan wegwerpmesjes. Maar aangezien het scheermes oneindig lang te gebruiken is, op de lange termijn voordelig. Lekkere (verpakkingsvrije) scheerzeep erbij. 

Safety Razor,      Eco-Logisch

Gezichtsreiniging

Je denkt er misschien niet zo bij na, maar de reinigingsdoekjes en wattenschijfjes die je gebruikt, zijn allesbehalve vriendelijk voor het milieu. De oplossing? Herbruikbare wattenschijfjes en reiningsdoekjes. Kunnen na gebruik gewoon in de wasmachine! Wattenstaafjes worden tegenwoordig gelukkig ook van bamboe gemaakt. 

Tot slot een extra tip: kokosolie is een uitstekende natuurlijke eye make-up remover! 

Eco-Logisch,                       Bamboo-wattenstaafjes

Waterbesparende Douchekop

Dit is een wat grotere aanpassing in de badkamer, maar wel een investering waar je dagelijks plezier van hebt EN impact mee maakt. Een waterbesparende douchekop van bijvoorbeeld Grohe bespaart bijvoorbeeld 60% water ten opzichte van een traditionele douchekop. Met zo’n douchekop lever je niet in op een fijne douche ervaring. Door het toevoegen van luchtdruk behoud je een fijne straal, maar bespaar je flink wat water – en dat merk je uiteindelijk ook weer op je waterrekening. 

Douchebesparende douchekop Grohe

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This