Wereldwijd meer plastic soep voorkomen

 

Plasticvervuiling is een van de grootste milieu-uitdagingen van onze tijd geworden. Wereldwijd komt jaarlijks gemiddeld acht miljard kilo plastic in onze oceanen terecht. Dat is 23.000 kilo per minuut (!). Die kunststoffen – van groot tot microscopisch klein – veroorzaken verwoestende effecten op het milieu, dieren en mogelijk ook op onszelf. We willen niet langer aan de zijlijn staan.

By the Ocean we Unite is een Nederlandse stichting met liefdadigheidsstatus (ANBI) die bijdraagt ​​aan het voorkomen van meer plastic in onze oceanen. Door het organiseren van een verscheidenheid aan activiteiten – zeilexpedities, lezingen, documentaires en meer (zie hieronder) – doen we onderzoek, creëren we bewustzijn, leiden we mensen, organisaties en regeringen op en activeren we de broodnodige veranderingen. Door onze krachten te bundelen met partners over de hele wereld vergroten we ons bereik en onze positieve impact. Ga met ons mee op onze reis en help onze oceanen, de dieren en onszelf te beschermen tegen plastic vervuiling.

“De zee, zodra ze haar betovering uitspreekt, houdt ze er voor altijd een in haar net van verwondering.” – Jacques Cousteau

“… doe er iets aan, een goed begin is om te kijken naar je eigen gedrag met betrekking tot het gebruik van plastic.” – ambassadeur Bouwe Bekking

Contactgegevens

Adres: Jollenpad 14,

1081 KC Amsterdam, The Netherlands

Website: www.bytheoceanweunite.org

E-mail: info@bytheoceanweunite.org

Tel: +31 (0)6 57 87 16 13 (Thomas van Thiel, Founder)

 

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »