Slapen op katoen en zeegras

Er was eens een man die de wereld afstruinde op zoek naar de zin van het leven. Op een mooie sterrennacht viel hij op het strand in slaap. Hij had een vreemde droom. Hij ontdekte hoe hij mensen kon helpen meer te dromen. Er was geen tijd te verliezen: hij vroeg een vakman bedden te maken en een vrouw kussens te naaien. Hij haalde een spinnewiel en garens, plukte lavendel en verzamelde wol uit verre landen. Hij plukte eucalyptusblaadjes en zeegras en maakte van al deze ingrediënten een heerlijk bed. Het bed sliep zo hemels dat zijn droom werkelijkheid werd.

Coco–Mat is in 1989 opgericht door mensen met een duidelijke droom: een weldadige nachtrust voor iedereen. Bron van inspiratie was de Natuur zelf: Coco-Mat maakte innovatieve producten en meubels, uitsluitend van 100% natuurlijke materialen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd merk. Er is veel veranderd, maar de droom is nog steeds dezelfde.

Sleep on it!

Coco-Mat is erg trots op de vrijwel neutrale koolstof-voetafdruk en het recyclingpercentage van bijna 96%. Ervaren ambachtslieden werken met veel geduld volgens traditionele houtbewerkingsmethoden, met respect voor het milieu en het ecosysteem van de regio. Coco-Mat gebruikt lokale Griekse grondstoffen die op natuurlijke wijze worden aangevuld, zoals katoen, zeegras, wol en hout.

Milieubewustzijn verhogen

Alles dient een groter doel: weldadige nachtrust voor iedereen. Om dit te bereiken, moeten ze meer doen dan alleen maar de allerbeste slaapproducten maken. De mensen van Coco-Mat gaan graag zelf met een gerust geweten slapen. Daarom zijn ze actief betrokken bij non-gouvernementele organisaties en leveren ze een bijdrage aan lokale gemeenschappen. Hun passie voor duurzame ontwikkeling is groot en bij alles wat ze doen, proberen ze milieubewustzijn bij mensen te verhogen.

Coco-Mat respecteert het milieu, maar  vooral ook elkaar. De medewerkers krijgen gelijke kansen en hebben uiteenlopende etnische, culturele en religieuze achtergronden.

Coco-Mat wil niet alleen de beste bedden ter wereld maken, maar die wereld het liefst ook nog een beetje mooier maken voor iedereen.

Contactgegevens

Adres: (FLAGSHIP STORE) Overtoom 89

1054 HC Amsterdam

 

Haarlemmerplein 19

1013 HP Amsterdam

Website: www.coco-mat.nl

E-mail: amsterdam@coco-mat.nl 

haarlemmerplein@coco-mat.nl

 

Tel: +31 (0)20 4892 927

 

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »