Heb je alle afleveringen van ‘Tiny House Nation’ al gezien en staat jouw droomhuis op wielen? Wil jij zelf je rijtjeshuis inruilen voor ‘off the grid’ of droom je weleens over wonen in het buitenland? Dave en Sonya zijn ervaringsdeskundigen: ze wonen sinds 2013 in het zuiden van Portugal. Met Earth Label deelt Dave zijn lijstje van gouden tips voor mensen die de grote stap willen wagen… Hier zijn ze! 

      1. Back to basic, less is more, off the grid living… wees voorbereid op veel ‘innerlijke muurtjes’ waar je tegenaan loopt, als alle afleiding opeens weg is. 

      2. Wellicht gaat het niet om exact de doelen die je nastreeft, maar is het veel interessanter om doelen los te kunnen laten en meer ‘in het nu’ te leven en van de journey te genieten, je eigen reis te begrijpen en te zien.

      3. Ga nooit boven op een berg wonen waar het vaak en hard waait.

      4. Plaats niet je huis op het laagste punt in een vallei als er vorst of overstromingen kunnen voorkomen.

      5. Koop nooit een stuk land op basis van een enkel moment; ga er een paar keer naartoe, het liefst in verschillende seizoenen.

      6. Voor je een land koopt, verblijf er wat langer dan dat ene uurtje van de bezichtiging. Zet je camper er neer, zet een tentje op voor een week: je zult verbaasd zijn over hoeveel je leert in die tijd… PRICELESS !

      7. Ga in de lokale barretjes hangen, maak een praatje met de bediening. In een paar dagen leer je meerdere mensen uit de lokale gemeenschap kennen… luister, vraag, koop een koffietje voor ze of een biertje… zo leer je veel meer over de omgeving dan bij een commerciële real estate agent. 

      8. Bestudeer het klimaat: wanneer en hoeveel regen er valt er, wanneer is de laatste vorst, waar komt primair de wind vandaan etc etc… Belangrijk, wat dit is bepalend voor de ligging van je huis, je tuin, je groentetuin etc.

      9. Onthaast eerst voor dat je grote bewegingen maakt en rimpels in het water veroorzaakt

      10. Doe yoga, mediteer, eet gezond zorg goed voor jezelf. Als je lichaam gezond is dan zal je geest volgen en zal je met meer plezier je dag bewandelen

      11. Wees buigzaam, never give up and follow your heart!!!

      Yeeeaaaahoooooo!

      xDave

       Contact & Social Media

       Website:  www.intothewildalgarve.com

       Nieuw project:  CO Sagres

       Contact: Nieuwsbrief

       Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

       Translate »

       Pin It on Pinterest

       Share This