Kom plukken op de Plukweide van juni t/m oktober!

De Plukweide is een bloemenveld aan de stadsrand van Haarlem, langs het Spaarne in Schalkwijk. Hier worden de bloemen op natuurlijke wijze geteeld en mag je zelf jouw boeket komen plukken. De Plukweide bevindt zich in een openbare buurttuin, waar iedereen welkom is om op zijn eigen tijdstip van de bloemen te genieten.

Draag bij aan een duurzame bloementeelt

Wij telen bloemen met respect voor de natuur en het ecologisch evenwicht, voor lokale bloemenliefhebbers. Dit houdt in dat wij geen kunstmest gebruiken maar compost, hiermee voeden en verbeteren wij het bodemleven. Ook maken wij geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zodat de insecten kunnen leven op onze onbespoten bloemen. Daarnaast werken wij zo veel mogelijk met handgereedschap en lokale producten om ons gebruik van fossiele brandstoffen te minimaliseren. In de winter selecteren wij onze zaden zorgvuldig en in het voorjaar kweken wij vanaf zaad zelf de bloemen op. 

Contactgegevens

Address: Tennispad 2, 2034 JA, Haarlem

 

Website: www.plukweide.nl

E-mail: info@plukweide.nl

 

 

 

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten.
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This