Composteren op de hoek van de straat

In de stad maken we met elkaar een heleboel afval. Afval dat voor een groot gedeelte uit organisch materiaal bestaat. Het gft-afval in veel steden verdwijnt nu nog samen met het rest afval in de prullebak. En dat is zonde.

Gft-afval is namelijk een waardevol goed. Wanneer het op de juiste wijze gecomposteerd wordt, kan het gebruikt worden om de buurt te vergroenen en voor voedselproductie in en rondom de stad.

Met een Wormenhotel voor de buurt maken buren samen een waardevol product van hun eigen gft-afval. De wormencompost (= wormenpoep) kunnen ze gebruiken om de bodem van hun tuin, moestuin of bloempotten te verrijken. Er onstaat een mooie kringloop in de buurt.

Een Wormenhotel voor de buurt

Een wormenhotel is een houten meubel waarbinnen een klein eco-systeem wordt nagebootst. Compostwormen zijn de meesters van het composteren. Samen met de micro-organismen binnen in het wormenhotel maken ze de mooiste compost van gft-afval.

Na enige maanden oogst de buurt samen de compost. De compost wordt verdeeld en aan de grond van tuin of bloempot toegevoegd.

Le Compostier (Rowin Snijder) ontwerpt wormenhotels voor stedelijke compostering en creëert originele educatieve inhoud om compostering in de stad te promoten en mogelijk te maken.

Contactgegevens

Address: Polderland 69, 1112 RH  Diemen

 

Website: www.compostier.nl

E-mail: info@compostier.nl

 

Contact: 06 -386 943 95

 

 

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This