Op weg naar een zero waste wereld

 

De reden om de winkel te openen was simpel. Voordat we naar Amsterdam kwamen, hebben we een aantal jaren in een landelijke omgeving doorgebracht. Omdat we van steden waren afgesneden, werden we ons meer bewust van onze consumptiepraktijken. We gingen een keer per week naar de supermarkt en sorteerden ons afval met de hand. Hierdoor konden we zien hoeveel afval ons kleine huishouden produceerde.

We ontdekten (door op het platteland te wonen) dat zelfs op afgelegen stranden dagelijks plastic aangespoeld werd en dat boerderijdieren nooit goed werden behandeld. We wilden hier iets aan doen en onze winkel is dat iets.

We realiseerden ons dat we door bulk in te kopen en samen te werken met kleine ambachtelijke producenten, de hoeveelheid gebruikte verpakkingen konden verminderen. Het is een kleine stap en het verandert de wereld niet, maar misschien laat het zien dat dingen anders kunnen.

 

 

Contactgegevens

Address: Bosboom Toussaintstraat 45-H, 1054 AN,

Amsterdam 

Website: www.littleplantpantry.com

E-mail: hello@littleplantpantry.com

 

Tel: +31 (0) 20 786 0802

Facebook: Little Plant Pantry

Instagram: littleplantpantry

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This