Juttersgeluk : workshop sieraden maken

Wist je dat er jaarlijks 8 miljoen ton plastic in zee terecht komt?

Juttersgeluk is een beach cleanup stichting die dit milieuprobleem aanpakt. Tijdens onze juttochten rapen we zo veel mogelijk zwerfplastic van het strand. Vervolgens maken we hiervan verrassende, nieuwe producten. Dit doen we in ons sociale ‘upcycle-atelier’. Met mensen die om wat voor reden dan ook geen regulier werk (kunnen) doen, maar wél willen meedoen in onze maatschappij.

Workshop:

Hoe maak je van tot plastic soep omgesmolten platen, gevonden plastic doppen en scheepstouw iets waarmee je goed sier kunt maken? Juttersgeluk leert en inspireert je om van opgeraapt plastic, in het oog springende sieraden te maken. We smelten, stansen, knopen en versieren er oorbellen van en stoere armbanden. Draag deze sieraden niet alleen om indruk te maken, maar ook om anderen bewust te maken van het probleem ‘plastic soep’. Bovendien helpt het je zelf ook steeds herinneren, ‘plastic-vrije’ keuzes te maken.

Doe mee tijdens de Haarlem Cleanup Day!

Plastic Kingdom, kasteel van strandplastic

Samen met kunstenaar Ap Esenbrink werkten de vrijwilligers van Juttersgeluk aan het bouwwerk. Het kasteel van 2,5 meter hoog staat speciaal voor de Haarlem Cleanup Day bij OCEANS in Haarlem en is opgebouwd uit plastic zonder recycle code. Alle stukjes zijn door de jutters van Juttersgeluk de afgelopen jaren van het strand geraapt.

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This