Koos de Koala : voorlezen

“Een fysiek boek zorgt voor contact tussen ouder en kind. Er is niets zo rustgevend voor een kind als een verhaaltje voor het slapengaan”

Info Koos:
Koos de Koala brengt kinderen spelenderwijs in aanraking met grote natuur- en klimaat thema’s, zonder dat dit te zwaar wordt. Als Koos in het eerste prentenboek door ontbossing zijn huis kwijtraakt en op zoek gaat naar een nieuwe plek om te wonen, is dit het begin van een groot en levensbelangrijk avontuur. Overal waar Koos komt zijn er dieren in de problemen door milieuvervuiling en Koos zou Koos niet zijn als hij niet iedereen die hulp kan gebruiken de helpende poot reikt. Alles dat hij onderweg leert, wil Koos graag delen met grote en kleine mensen, zodat zij ook mee kunnen denken naar oplossingen en kunnen helpen onze aarde een beetje groener te maken.

De ideale wereld van Koos is groen, schoon en met genoeg plek voor mens en dier om in vrede te leven en te leren en zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?

Koos de Koala wil informeren, inspireren en activeren. Het is Koos zijn missie om bewustwording te creeren over de natuur, dieren en het klimaat. Kinderen ervaren dat ze met iets heel kleins al iets heel groots kunnen bereiken. Voor zichzelf, maar ook voor alles om zich heen. Met zijn boeken, YouTube video’s, liedjes, duurzame producten en toekomstige theatershow maakt hij duidelijk dat iedereen in staat is om de aarde groener te maken, als je maar in actie komt.
 
Via social media deelt hij groene tips en activiteiten. Ontdek zelf hoe je (vaak heel eenvoudig) al je steentje bij kunt dragen. Dus? Ga je ook mee met Koos op avontuur voor een groene aarde?

Info workshop:
Koalabonza! We gaan voorlezen! 
Ga jij en je kids met Koos de Koala mee op avontuur voor een groene aarde? 
Hoog in het dierenbos woont Koos met zijn vriendjes. Koos leeft een rustig leven in zijn mooie boom. Maar op een dag verschijnen er gele monsters (bulldozers) die zijn huis vernielen. Koos moet op zoek naar een nieuwe plek om te wonen voor hem en zijn vriendjes. Helpen jullie hem een nieuw huis te vinden?
 
Kom luisteren naar het leuke en spannende verhaal van Koos en zing mee met leuke liedjes over de natuur. Door het interactieve verhaal leren kinderen dat ze meer kunnen doen voor de aarde dan ze misschien denken. Het is niet alleen leuk en spannend, maar ook leerzaam voor jong en oud. En Koos is natuurlijk ook gewoon een vrolijke en gezellige koala met een gele tuinbroek die je graag wilt leren kennen.
 
We vinden het super leuk als je komt! Ook papa’s, mama’s, opa’s of oma’s zijn van harte welkom.
 
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Voorgelezen door: Jonge Verhalen
Denise (34) schrijft, speelt, zingt en vertelt verhalen aan jonge kinderen. Na jarenlang met een busje op pad te zijn geweest om jeugdvoorstellingen te spelen, werkt Denise nu ism de EO aan haar eerste kinderpodcastserie voor de allerkleinsten. Op world clean up day in Haarlem leest Denise ‘Koos de Koala’ voor, een prachtig en spannend boek dat kinderen en hun ouders helpt om groenere keuzes te maken.

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This