Kruiden van Nederlandse boeren

Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt zijn op zoek gegaan naar manieren om Nederlandse biodiversiteit te stimuleren. ptthee is het resultaat. Ptthee wil jou laten zien dat een kwaliteitsproduct en natuurherstel goed samengaan. Ze zijn ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar “herstel” centraal staat. Daar wordt de aarde beter van. Nu zijn we de aarde nog steeds aan het uitputten.

Bijna alle kruidenthee komt uit het buitenland. Hoe kan dat? De meeste kruidenthee die wij drinken kan je gewoon in Nederland laten groeien. Dus waarom niet in Nederland hier mee aan de slag? Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op. Win-win-win!

Boeren zijn letterlijk grootgrondbezitters. Zij beheren het grootste gedeelte van de Nederlandse (landbouw)grond. Juist om die reden slaat puttee de handen ineen met hen: samen met boeren hebben we toegang tot veel grond. Door de kruidenmengsels van puttee in te zaaien op de randen van hun akkers en weilanden, creëren we weer plek voor bijvoorbeeld bijen en vlinders. Zo herstellen we samen met boeren de biodiversiteit in Nederland.

 

Puur natuur

Onze kruiden weten niet wat het is om bespoten te worden met bestrijdingsmiddelen. Wij werken samen met biologische boeren. Zo zijn wij allemaal verzekerd van natuurlijke Nederlandse kruiden, zonder poespas.

 

ptthee, hoezo?

Ken je die ouderwetse rode brievenbussen nog? Daar stond ‘ptt post’ op. Wij bedachten een Nederlands concept voor thee per post. Vandaar de naam ptthee, uit te spreken als PTT.

Earth Label sprak Daan en Matthijs tijdens een inspirerend interview over ptthee.

Contactgegevens

Adres: Hembrugstraat 156,

1013 XC – Amsterdam

Website: www.ptthee.nl

E-mail: info@ptthee.nl

Facebook: Ptthee

Instagram: ptthee_official

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »