Heb jij dat nou ook? Dat je bij een documentaire over het klimaat of de natuur zó wordt overweldigd door al het slechte nieuws, dat je na afloop de neiging krijgt om de handdoek maar in de ring te gooien? Soms lijkt het wel of er echt geen hoopvol nieuws meer te melden is… Gelukkig zijn er ook prachtige films gemaakt die wél inspireren, die ons laten zien hoe het ook kan en dat we met zijn allen het tij kunnen keren. 

POSITIVE CHANGE TOGETHER. 

Earth Label zette 5 titels op een rij die je gezien wilt hebben, omdat je er blij van wordt en door wordt geïnspireerd. We delen natuurlijk ook de informatie waar je ze kunt zien èn een link naar een trailer. Zet de popcorn alvast maar klaar. Veel kijkplezier!

The Biggest little Farm

Deze bioscoopfilm uit 2018 is inmiddels een klassieker geworden en sleepte grote filmprijzen in de wacht. De film vertelt het verhaal van John en Molly Chester, die de stad verlieten om hun droom waar te maken: een boerderij te beginnen in volledige harmonie met de natuur. De film is gemaakt door John zelf en laat zien hoe hun lange zoektocht en onverwoestbaar doorzettingsvermogen ze leidt naar een essentiële blauwdruk voor een beter leven op een gezondere planeet. De film is te koop of te huur via https://www.biggestlittlefarmmovie.com. 

Alvast een voorproefje:

David Attenborough: A life on our planet

Documentairemaker en bioloog David Attenborough kijkt terug op zijn leven en beschrijft zijn carrière als presentator en natuurfilmer, tegelijk met het dalende percentage wilde natuur als gevolg van de almaar groeiende wereldbevolking. De film beslaat de periode van 1937 (Attenborough is dan een jongetje van 10 jaar) tot 2020. Aan het einde van de film laat hij ook zien hoe de natuur in staat is om zichzelf te herstellen en wat we kunnen doen om haar weer in balans te krijgen. Indrukwekkend is het deel dat is gefilmd in Tsjernobyl, waar je kunt zien hoe de natuur zich herstelt als mensen zich nergens meer mee bemoeien. Zoals in al zijn films zijn de beelden spectaculair.

‘A life on our planet’ is te zien op Netflix. Een trailer vind je hier:

The Year the Earth Changed

En nu we het toch over David Attenborough hebben… De man mag inmiddels 94 jaar zijn, hij denkt nog steeds niet aan zijn pensioen. In de film ‘The Year the Earth changed’ van regisseur Tim Beard laat hij zien welk positief effect de pandemie heeft gehad op de natuur. En die gaat je voorstellingsvermogen te boven! 

De film is gratis te bekijken als je een Apple TV+ abonnement hebt. Trailer:   

Jane Goodall: The Hope

Deze film ging op 22 april (Earth Day) in premiere op National Geographic. Een docu over het leven en werk van Dr. Jane Goodall. Ze werd vooral bekend door haar studie naar chimpansees en hun leefgebied, maar haar missie gaat veel verder dan dat. Als milieu-activiste en inspirator zet ze zich in om zoveel mogelijk natuurgebieden te behouden. Inmiddels is ze 87 jaar. En hoe ouder ze wordt, hoe harder ze werkt.

Jane Goodall: The Hope is te zien op Disney+, of te koop via de website van National Geographic.

Kiss the Ground

Last, but certainly not least: Kiss the ground. Deze documentaire met onder andere Woody Harrelson laat op een hele duidelijke wijze zien hoe schaalvergroting in de landbouw en gebruik van kunstmest verantwoordelijk zijn voor een groot deel van ons stikstofprobleem. Maar de film laat vooral zien hoe het anders kan: door het verbeteren van het bodemleven, GFT-afval te recyclen en door veeteelt en landbouw niet langer van elkaar te scheiden. Met prachtige voorbeelden. Kiss the ground is te zien op Netflix. Hierbij een sneak preview: 

Je ontvangt na aanmelding één keer per week een mail met kwalitatieve artikelen. Dus geen spam waar je niet op zit te wachten. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This